در تهیه برآورد هزینه اجرای کار بر اساس فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه، بایستی هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه بر اساس پیوست شماره ۴ فهرست بها محاسبه و در برآورد کل لحاظ شود.
در این پیوست جهت تهیه هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه ردیفهائی به صورت مقطوع و البته بدون مبلغ واحد پیشبینی شده است که لازم است تهیه کننده برآورد با استفاده از این ردیفها و با استخراج مبلغ واحد مناسب نسبت به تهیه برآورد هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه اقدام نماید. البته در تهیه این برآورد نکات مهمی وجود دارد که ذیلاً به آنها اشاره میشود:
جمع مبالغ مقطوع هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، بدون احتساب هزینههای مربوط به ردیفهای ۴۲۰۳۰۱ تا ۴۲۰۳۰۳ و ۴۲۱۰۰۱ تا ۴۲۱۱۰۴ فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه نباید از میزان تعیین شده در زیر بیشتر شود. در صورتیکه در موارد استثنائی، این هزینه از حد تعیین شده بیشتر باشد، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، باید قبل از انجام مناقصه یا ترک مناقصه، به تصویب شورای عالی فنی برسد.
کارهای مربوط به فهرستهای پایه رشته ابنیه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، راه، راهآهن و باند فرودگاه، راهداری، آبرسانی روستائی، آبخیزداری و منابع طبیعی، خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب و شبکه جمعآوری فاضلاب به میزان ۴ درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینههای تجهیز و برچیدن کارگاه.
لازم به ذکر است که مبلغ برآورد هزینه اجرای کار شامل جمع مبلغ ردیفهای برآورد با اعمال ضرایب مربوطه است.
همانگونه که مشاهده میشود هزینه امکاناتی که پیمانکار در اختیار عوامل کارفرما و مشاور قرار میدهد خارج از محدوده سقف ۴% یاد شده است. همچنین هزینه تهیه، نصب و برچیدن داربست فلزی نیز تابع همین قاعده است.
نحوه پرداخت هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه
از فهرست بهای سال ۱۳۹۲ به بعد هزینه هریک از ردیفهای تجهیز و برچیدن کارگاه، به تناسب پیشرفت عملیات مربوط به همان ردیف، محاسبه شده و در صورت وضعیتها درج میشود.
در فهرست بهای سال ۱۳۸۸ در خصوص نحوه پرداخت هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه در پیمانهائی که برآورد هزینه اجرای آنها کمتر از ۲۵۰ میلیون تومان بوده است، روش ۴۵%، ۴۵%، ۱۰% پیشبینی شده بود. به این ترتیب که ۴۵% از مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن پس از اجرای بخشی از تجهیز کارگاه که انجام آن برای شروع عملیات پیمان لازم است به پیمانکار پرداخت میشود، ۴۵% به تناسب پیشرفت عملیات موضوع پیمان و ۱۰% مابقی پس از برچیدن کارگاه به پیمانکار پرداخت خواهد شد.
هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، پس از احتساب تخفیف یا اضافه پیشنهادی پیمانکار، در صورت وضعیتها منظور میشود.
ساختمانها و تاسیسات مربوط به تجهیز کارگاه که در زمینهای تحویلی کارفرما ساخته شده است، متعلق به پیمانکار است و کارفرما فقط در صورت پرداخت بهای مصالح بازیافتی آنها بر اساس نرخ متعارف روز، میتواند آنها را به تصرف خود درآورد. علت این امر آن است که بر اساس بند ۲-۱ پیوست ۴ فهرست بها، در محاسبه هزینه احداث ساختمانهای مربوط به تجهیز کارگاه، ارزش مصالح بازیافتی از هزینه احداث کسر شده و در برآورد تجهیز کارگاه لحاظ شده است.
۷۹ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون عالی بود
درود بر شما
مختصر و مفید
فقط یه سوال؟ هزینه داربست بندی داخل ساختمون تکلیفش چی میشه اونم تو هزینه تجهیز لحاظ شده یا نه؟ (مثل سوله ها یا ساختمونای مشابه)
جناب آقای مهندس آزادی
با سلام
در بند ۴ کلیات فهرست بها به صراحت اعلام شده است که قیمتهای فهرست بها، قیمتهای کاملی برای اجرای کار است و هیچگونه اضافه بهائی بابت سختی زمین، عمق یا ارتفاع، تعبیه سوراخ، بارگیری، حمل، باراندازی و موارد دیگر که اجرای کار را مشکلتر یا مخصوص کند، جز آنچه به صراحت در فهرست بها برای آن بها یا اضافهبها پیشبینی شده، قابل پرداخت نیست. لذا با توجه به اینکه ضریب طبقات طبق پیوست ۲ فهرست بها، جهت هزینههای اضافی ناشی از کار در طبقات بالاتر قابل پرداخت است، نیازی به محاسبه هزینه داربست نبوده به طوریکه در بند ۴ فصل قالببندی فلزی به صراحت به آن اشاره شده است.
به نظر میرسد مورد اشاره شده در بحث تجهیز و برچیدن کارگاه، صرفاً مربوط به همین فصل بوده و قابل تعمیم به کارهای دیگر نیست. لیکن در صورتیکه در حین اجرای کار نیاز به محاسبه هزینه داربستبندی باشد، میتوان از نرخهای پیشنهادی اتحادیه آهنگران به صورت فاکتوری استفاده نمود.
با سلام
آیا می توان بجای محاسبه تک تک آیتمهای تجهیز کارگاه ، همان ۴ درصد را بصورت مقطوع برای این منظور بحساب آورد؟
اگر شدنی است لطفا بخشنامه یا آدرس مربوطه را هم اعلام بفرمایید
با تشکر
با سلام بله عموماً محاسبه تجهیز کارگاه بصورت آیتمی به دلیل عدم وجود بهای واحد در فهرست بها پر دردسر بوده و لذا اصولاً کارفرمایان ترجیح میدهند ۴% مقدار برآورد شده (البته با اعمال ضرایب را) به عنوان مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن در نظر بگیرند. در نرم افزار امید این شرکت نیز برآورد بر همین اساس انجام می شود.
۴% مبلغ برآورد به عنوان سقف مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه در توضیحات پیوست فهرست بها موجود است.
سلام
سوال یک ایا درصورتی که ساختمان یک طبقه باشدوارتفاع کار ۵الی۶متر است در کارهای داخل ساختمان می تواند مدعی پرداخت هزینه داربست شود
سوال دو اگربرای نماسازی بیرون ساختمان کار افزایش پیدا کردکهمنجرب بهافزایش کاری داربست هم میشودپیمانکار می تواند مدعی داربست اضافی شودضمنا ضریبکارگاه ما بهصورت ۴درصدکلیاستوانراریزنکرده اییم
با سلام در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به اینکه ضریب ارتفاع از فهرست بها حذف شده است و با عنایت به بند ۴ کلیات فهرست بها (صفحه ۴ فهرست بهای ابنیه سال ۹۷)، هزینه اضافهای بابت ارتفاع قابل پرداخت نیست و پیمانکار بایستی کار را با توجه به نقشهها و قیمت پیشنهادی خود انجام دهد. مگر اینکه مشخصات کار پس از شروع کار تغییر یابد که در اینصورت بایستی در خصوص هزینه انجام کار با پیمانکار توافق شود.
عرض سلام و ادب
معمولا هزینه تجهیز و برچیدن در کارهای سبک و سنگین عمرانی به ترتیب چند درصد در نظر گرفته میشود؟
با سلام ضمن تشکر از ملاحظه مطالب سایت به استحضار شما دوست عزیز میرساند که در خصوص سقف درصد هزینههای تجهیز و برچیدن کارگاه در ۲-۱۷ پیوست ۴ فهرست بها مطالبی عنوان شده است. در این بند عنوان شده که سقف هزینههای تجهیز و برچیدن کارگاه در همه رشتهها (غیر از رشته آبیاری) ۴% است. در رشته آبیاری این سقف به ۵% محدود شده است.
سلام
با توجه به اینکه در فهرست بها ذکر شده که هیچگونه هزینه اضافی بابت حمل و باراندازی مصالح تعلق نمی گیرد واز طرفی در جای دیگر گفته شده که هزینه حمل تا سی کیلومتر دیده شده است چنانچه در برآورد حمل بالای سی کیلومتر دیده نشده باشد ولی فاصله تا معدن هفتاد کیلومتر باشد ایا هزینه حمل تعلق میگیرد چون در صورتجلسه سایت ویزیت و شرح کار هم تاکید کرده ایم که تعلق نمی گیرد
با سلام با توجه به اینکه مبنای پرداخت در فهرست بها کار انجام شده است، لذا در صورتیکه فاصله حمل بیش از ۳۰ کیلومتر بوده است، بایستی هزینه آن به پیمانکار پرداخت شود. مگر اینکه در اسناد و مدارک اولیه پیمان، مبداء حمل به صراحت مشخص شده باشد و از ابتدا برای پیمانکار معلوم باشد که فاصله حمل بیش از ۳۰ کیلومتر بوده است که در اینصورت هزینه حمل بیش از ۳۰ کیلومتر را پرداخت نکرد.
سلام و عرض ادب
خواستم بدونم دقیقاً چگونه باید هزینه تجهیز پرداخت شود.
مثلاً الان پیمانکار کانکس آورده، خوب این کانکس آوردن برای کدام فصل فهرست بها است
چون اگه درست فهمیده باشم بایستی بر اساس پیشرفت فصل پرداخت بشه.
مثلاً اینکه میز خرید و کانکس و کامپیوتر و اینها جز کدام فصل میشود؟
و یه پرسش دیگه اینکه اون ۴ درصد که سقف هزینه است آیا شامل کانکس و کامپیوتر و میز و … میشود یا صرفاً جز راهسازی، محوطه سازی، لوله کشی آب و … است؟
یه پرسش دیگه؛ ماشین آلاتی که پیمانکار میآورد جز هزینه تجهیز هستند؟ اگر هستند هزینه آنها چگونه محاسبه و پرداخت میشود.
با سپاس از زحمات شما
با سلام
در صورتیکه در برآورد انجام شده، آیتمهائی برای تجهیز و برچیدن لحاظ شده باشد، بایستی طبق همان آیتم ها پرداخت شود. توضیح اینکه این آیتم ها از فهرست موجود در پیوست ۴ فهرست بها برداشت می شوند و ارتباطی با فصول فهرست بها ندارند. در صورتیکه مبلغ تجهیز و برچیدن به صورت ضریب ۴% برآورد در نظر گرفته شده باشد، از هر صورت وضعیت ۴% مبلغ همان صورت وضعیت به پیمانکار پرداخت می شود. ماشین آلات جزء هزینه های تجهیز و برچیدن نیستند و بایستی از فصول مربوطه و متناسب با نوع عملیات اجرائی پرداخت شوند.
با سلام
اگر در برآورد اولین تجهیز کارگاه رو در برآورد دیدیه نشده باشد ایا میتوان بعدا از کار ف ما درخواست کرد.
اگر کارفرما رضایت بدهد به پرداخت ۴درصد علی الرغم دیده نشده در برآورد اولیه و حتی عقد قرارداد .ایا منع قانونی دارد.
با سلام و عرض ادب
در بند ۵ کلیات فهرست بها به این سوال جنابعالی پاسخ داده شده است. به این ترتیب که مبلغ مربوط به ضریب های بالاسری، منطقه ای و تجهیز کارگاه فقط در صورتیکه در برآورد اجرای کار پیش بینی شده باشد، قابل پرداخت است. در غیر اینصورت حتماً پیمانکار در مرحله پیشنهاد قیمت، این ضرایب را در قیمت پیشنهادی خود لحاظ نموده و لذا قابل پرداخت ب پیمانکار نیست.
سلام
در برآورد اولیه هزینه تجهیز کارگاه منظور نشده است.و در بند ۵ کلیات فهرست ۱۴۰۰ فقط ضریب بالاسری و ضریب منطقه ای قید شده است .
حال با توجه به صورتجلسه تجهیز کارگاه، آیا قابل پرداخت است؟
با سلام و احترام در صورتیکه هزینههای تجهیز و برچیدن کارگاه در قرارداد منظور نشده باشد و کارفرما در اسناد پیمان تامین آنها را از پیمانکار خواسته باشد، پیمانکار مکلف است هزینههای مربوطه را در قیمت پیشنهادی خود لحاظ نماید و پس از انعقاد قرارداد امکان پرداخت وجود نخواهد داشت. مگر اینکه کارفرما در اسناد پیمان، تامین تجهیز و برچیدن را به گونه دیگری (به عنوان مثال در تعهد خود) پیش بینی کرده باشد و پس از انعقاد قرارداد در صورت واگذاری آن به پیمانکار بایستی هزینههای مربوطه را پرداخت کند.
باسلام لطفا راهنمایی کنید پیمانی که مشمول افزایش ۲۵درص شده آیا تجهیزکارگاه نیز مشمول ۲۵ درصد خواهد شد یانه
با سلام به استحضار میرساند برای اقلامی که از مبلغ اولیه پیمان فراتر رفته و تا ۲۵% مبلغ اولیه پیمان می باشند، تجهیز کارگاه فقط در صورتی تعلق میگیرد که کار انجام شده نیاز به تجهیز کارگاه جدیدی داشته باشد. البته این امر در مورد پیمانهائی که مشمول شرایط عمومی پیمان (نشریه ۴۳۱۱) می باشند، صادق است. در هر صورت بهتر است در هر مورد به متن قرارداد منعقده مراجعه شود.
لازم به ذکر است در صورتیکه پیمان به محدوده ای بیش از ۲۵% تعمیم یابد، فقط و فقط توافق پیمانکار و کارفرما ملاک عمل خواهد بود.
با سلام. نظر به اینکه در برخی مواقع کارفرما بدون اینکه تقصیری متوجه پیمانکار باشد منحصرا به مصلحت خود و قبل از رسیدن به ۷۵ درصد مبلغ اولیه ارزش کارهای انجام یافته موضوع پیمان، خاتمه ان را ابلاغ مینماید، در این حالت درصد تجهیز و برچیدن کارگاه چگونه تعیین خواهد شد؟
با سلام در صورتیکه با کارهای انجام شده، بهره برداری از پروژه امکانپذیر باشد، با توجه به اینکه مبلغ تجهیز و برچیدن مقطوع است، بایستی کل مبلغ به پیمانکار پرداخت شود. در فهارس سال ۸۸ به قبل، درصد پرداخت به ترتیب برابر ۴۵ درصد با تجهیز اولیه و شروع به کار، ۴۵ درصد متناسب با پیشرفت کار و ۱۰ درصد با برچیدن کارگاه اعلام شده بود. در صورتیکه مبلغ تجهیز به صورت ضریب و غیرمقطوع در نظر گرفته شده باشد، بهتر است از این الگو برای پرداخت هزینه تحهیز و برچیدن اسفاده کرد.
باسلام و تشکر از صبوری و متانت در ارائه پاسخ
هر یک از آیتم های فصل تجهیز و برچیدن کارگاه خصوصاً ،آیتم ردیف شماره۴۲۰۸۰۱(تامین ایاب و ذهاب کارگاه) چه درصدی از ۴درصد را شامل میشوند؟
متشکرم
بر اساس توضیحات بند ۲-۱۷ پیوست ۴ فهرست بها به شرح زیر:
“جمع مبالغ مقطو ع هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، بدون احتساب هزینه های مربوط به ردیف های ۴۲۰۳۰۱ تا ۴۲۰۳۰۳ و ۴۲۱۰۰۱ تا ۴۲۱۱۰۴ و ۴۲۰۱۰۴ ، فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه ، (که خود این ردیف ها نیز باید به صورت مقطوع منظور شود) نباید از میزان تعیین شده در زیر بیشتر شود. در صورتی که در موارد استثنایی، این هزینه از حد تعیین شده ، بیشتر باشد، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه ، باید قبل از انجام مناقصه یا ارجاع کار به صور ت ترک مناقصه، به تصویب شورای عالی فنی برسد”
همه ردیف های مذکور در محدوده سقف ۴% بوده و فقط ردیف های ۴۲۰۳۰۱ تا ۴۲۰۳۰۳ و ۴۲۱۰۰۱ تا ۴۲۱۱۰۴ و ۴۲۰۱۰۴ می تواند خارج از ۴% در نظر گرفته شود. لیکن در خصوص اینکه ردیف ۴۲۰۸۰۱ چند درصد از ۴% است، محدودیتی وجود ندارد و بر اساس نوع کار متغیر خواهد بود.
سلام
در صورت ۴۸ شدن پروژه ، مقدار پرداختی تجهیز کارگاه به چه نحوی می باشد؟،،؟
مثلا مبلغ اولیه پیمان ۲۰ میلیارد می باشد. و در ۵ میلیارد ماده ۴۸ شده است. مدت پیمان هم ۱۵ ماه بوده است که ۳۰ ماه طول کشیده و تاخیرات مجازه بوده است. و پیمانکار تمام آیتم های تجهیز کارگاه را انجام داده است
با سلام در شرایطی که جنابعالی توصیف فرموده اید، در صورتیکه مبلغ تجهیز و برچیدن بصورت ضریب (یعنی ۴% کل مبلغ برآورد) لحاظ شده باشد می توان مشابه توضیحات فهارس بهای قبل از سال ۸۸ عمل نمود. به این ترتیب که ۴۵ درصد کل مبلغ تجهیز و برچبدن در ابتدای کار و با شروع کار قابل پرداخت است. ۴۵ درصد مابقی متناسب با پیشرفت کار و مابقی (یعنی ۱۰ درصد) با برچیدن کارگاه قابل پرداخت است. به این ترتیب در ۴۵ درصد دوم فقط ۲۵ درصد پیشرفت وجود داشته است. یعنی می توان با عبارت زیر مبلغ تجهیز را محاسبه کرد:۰.۴۵+۰.۴۵*۰.۲۵+۰.۱ = ۶۶.۲۵% کل مبلغ تجهیز و برچیدن قابل پرداخت به پیمانکار است.
لیکن در صورتیکه مبلغ تجهیز و برچیدن بصورت ردیف برآورد مطابق توضیحات پیوست فهرست بها برآورد شده باشد، به هر میزان که کار انجام شده بایستی مطابق با شرح ردیف ها محاسبه و در وجه پیمانکار پرداخت شود.
با سلام
در صورتی که در براورد اولیه قراردادی با چند فهرست بها ۴ درصد یکی از فهارس بها و ۶درصد فهرست بهای دیگر به عنوان هزینه تجهیز کارگاه به صورت آیتم مقطوع در نظر گرفته شود و در حین انجام پروژه مقادیر آیتمها تغییر کند به نحوی که مقدار تجهیز با توجه به درصد در نظر گرفته شده ،افزایش یابد، تکلیف چیست آیا مقدار افرایش یافته تعلق میگیرد یا خیر؟
با سلام و احترام
در خصوص تعلق یا عدم تعلق هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه به اقلام اضافه و کار جدید، بایستی به مفاد قرارداد مربوطه مراجعه نمود. لیکن در غالب موارد در صورتیکه کار اضافی یا جدید مستلزم تجهیز جدیدی نباشد، ضریب تجهیز کارگاه به این اقلام تعلق نمی گیرد و صرفاً بایستی حداکثر به میزان مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن به پیمانکار پرداخت نمود.
با سلام و احترام
با توضیحات جنابعالی نتیجه میگیریم که نباید در برآورد مالی آیتم های جداگانه جهت پرداخت الزامات HSE پرداخت گردد؟ اگر برآورد بر اساس فهرست بهای نفت باشد چطور؟ اگر برآورد ستاره دار باشد چطور؟#
با سلام با ملاحظه فهارس بهای نفت مشخص می شود که هزینه تأمین لباس کار، کفش و کلاه حفاظتی کارگران در شرح اقلام ردیف های تجهیز و برچیدن کارگاه لحاظ شده است. لذا در صورتیکه منظور از هزینه های HSE صرفاً همین اقلام باشد، نیازی به در نظر گرفتن هزینه جداگانه ای نیست. لیکن در صورتیکه اقلام دیگری به عنوان هزینه های HSE نیاز باشد، بایستی بطور جداگانه در نظر گرفته شود.
با سلام و احترام
کمال تشکر از پاسخ های حضرتعالی. خیلی ممنون
با سلام
با تشکر از پاسخ حضرتعالی. خیلی ممنون
سلام،وقت بخیر.
آیا میتوان در جداول پیشنهاد قیمت ردیف مربوط به تجهیز کارگاه را کلا صفر درنظر گرفت؟یعنی ١٠٠٪تخفیف.لطفا اگر مستنداتی در این خصوص هست ارائه بفرمایید.با تشکر.
با سلام پیمانکار می تواند در هنگام ارائه پیشنهاد قیمت، بنا به تشخیص و مصلحت خود هرگونه قیمتی را در مقابل ردیف های برآورد قید نماید. هرچند کارفرما نیز می تواند دلایل پیمانکار را برای قیمت هریک از ردیف ها از ایشان مطالبه نماید. به طورکلی منعی برای صفر گرفتن هزینه تجهیز و برچیدن وجود ندارد، لیکن عموماً پیمانکارانی که این قبیل پیشنهادات را ارائه می نمایند، در حین انجام کار به مشکل خورده و وارد Claim می شوند. لذا پیشنهاد می شود با در نظر گرفتن جمیع جوانب و تلاطمات موجود در بازار، قیمت خود را کاملاً آگاهانه (و نه صرفاً برای گرفتن کار) محاسبه و ارائه نمائید.
سلام .در صورتیکه بدون درج در اسناد مناقصه و پیمان و ردیف های تجهیز کارگاه پیمانکار ملزم به اجرای حصار کارگاهی با دیتیل خاص شود مبلغ این حصارکشی چگونه محاسبه میشود؟ مثلا حصاری که با ورق سیاه و لوله داربست به طول زیادی انجام شده است.همچنین این دیتیل طی دستور کاری به پیمانکار ابلاغ شده است. آیا کارفرما میتواند ادعا کند که این حصارکشی متعلق به تجهیز کارگاه است؟در حالیکه رقم تمام شده بیش از ۸۰ درصد رقم پیش بینی شده تجهیز میباشد؟
با سلام کارفرما فقط در صورتی می تواند هزینه حصارکشی را به حساب هزینه تجهیز و برچیدن منظور نماید که در اسناد مناقصه با جزئیات کامل آورده شده باشد و به صراحت قید شده باشد که هزینه آن در مبلغ تجهیز و برچیدن بایستی منظور شود، در غیر اینصورت این کار به عنوان کار جدید منظور شده و بایستی قیمت جدید برای آن استخراج شود.
سپاسگزارم از پاسخ شما.کارفرما مدعی هست که این حصارکشی جز هزینه تجهیز هست و استناد میکنه تمام کارهای مشابه در شهرتهران که کارفرماشون شهرداری هست این حصارکشی رو دارن و بایس توی قیمت میدیدین.در حالیکه توی اسناد حرفی از این موضوع زده نشده اصلا .
ایا ضرایب منطقه ای ،بالاسری وضریب پیمان به تجهیز کارگاه تعلق می گیرد
با سلام با توجه به توضیحات بند ۴.۱ پیوست ۴ فهرست بها که در آن آمده است: “مهندس مشاور یا واحد تهیه کننده برآورد، باید با توجه به شرایط و نیاز هر کار و همچنین ، روش انتخاب شده برای اجرای آن ، اقتصادی ترین روش برای تجهیز کارگاه را تعیین و بر مبنای آن ، هزینه های مربوط را طبق ردیف های پیش بینی شده در فهرست تجهیز و برچیدن کارگاه این پیوست ، بر حسب قیمت های محل اجرای عملیات و با منظور نمودن هزینه های بالاسری به صورت مقطوع برآورد کرده و در برابر ردیف های مورد نظر، درج کند”. لذا در تعیین قیمت مقطوع ردیف های تجهیز و برچیدن به واقع قیمت های محل اجرا با در نظر گرفتن هزینه های بالاسری لحاظ می شود، لیکن اینگونه نیست که مقادیر در ضریب منطقه ای و بالاسری ضرب شوند. در هنگام پرداخت نیز صرفاً هزینه تجهیز و برچیدن با اعمال ضریب پیشنهادی پیمانکار ملاک پرداخت خواهد بود و ضریب دیگری در این قیمت ضرب نمی شود.
با سلام هزینه تجهیزکارگاه اگرکارتمام شده اما مبلغ صورت وضعیت کاهش داشته وخاتمه یابد ایا کل هزینه براورد بایدداده شودیا پنج درصد مبلغ دررشته آبیاری ممنون اگرپاسخ بدیدبامنبع
با سلام اگر با وجود اینکه کار دارای کاهش کاری بوده، کار به اتمام رسیده و قابل بهره برداری است، بایستی کل هزینه تجهیز و برچیدن به پیمانکار پرداخت شود. لیکن در صورتیکه کار نیمه تمام مانده و قابل بهره برداری نیست، بایستی به تناسب پیشرفت کار هزینه تجهیز و برچیدن نیز کاهش یابد.
در پروژه ای با مدت اولیه ۲۴ ماه و پیشرفت ریالی ۱۸% ، به دلیل بروز برخی اختلافات در نحوه پرداخت هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه مواردی بشرح مندرج در ذیل به حضور ایفاد و خواهشمند است راهنمایی فرمائید.
قرارداد در تاریخ ۱۳۹۶/۰۷/۲۱ شروع و در تاریخ ۱۳۹۶/۰۸/۰۱ تحویل زمین و در تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۰۱ مدت پیمان اتمام و پروژه به مدت ۳۶۱ روز دارای تأخیرات مجاز است که مورد تأئید مشاور و کارفرمای طرح میباشد. نظر به اینکه خدمات ارائه شده از سوی پیمانکار پروژه در خصوص تجهیزکارگاه ، عیناً مطابق با ردیفهای درج شده در فصل تجهیز و برچیدن کارگاه به عوامل محترم کارفرما ، نظارت و پرسنل خود پیمانکار در طول زمان مدت اولیه پیمان بعلاوه مدتهای تمدید یافته پروژه به صورت کامل انجام شده است و به عنوان مثال در ردیفهای ۴۲۰۲۰۱ و ۴۲۰۳۰۳ مربوط به تأمین غذای مشاور ، کارفرما و پیمانکار ، هم در طول مدت اولیه قرارداد و هم در مدت زمان تمدید شده ، پیمانکار پروژه نسبت به تأمین ردیفهای مورد نظر به صورت کامل و مطابق با موارد درج شده در شرایط خصوصی پیمان اقدام نموده است. حال با عنایت به موارد فوق الاشاره مشاور محترم طرح در خصوص پرداخت هزینه های مربوط به فصل تجهیز و برچیدن کارگاه ، بر خلاف مفاد بند ۴ پیوست ۴ دستورالعمل تجهیز و برچیدن کارگاه اقدام نموده و مبلغ ریالی تمامی ردیفهای مندرج در فصل تجهیزکارگاه را به درصد پیشرفت ریالی کل پروژه ( ۱۸% ) ضرب می¬نماید و در رسیدگی به صورت وضعیت¬ها مورد نظر قرار میدهد که این امر با توجه به مغایر بودن با توضیحات بند ۴ پیوست ۴ دستورالعمل تجهیز و برچیدن کارگاه ، موجب اختلاف طرفین واقع شده است . لذا خواهشمند است در خصوص نحوه پرداخت هزینه های انجام شده که آیا بر اساس پیشرفت ریالی پروژه پرداخت شود یا بر اساس پیشرفت مربوط به عملیات هر یک از ردیفهای فصل تجهیز و برچیدن کارگاه پرداخت گردد راهکارهای قانونی لازم را اعلام فرمائید . لازم به توضیح است ، فهرست بهاء منضم به پیمان نیز فهرست بهاء ابنیه سال ۱۳۹۶ منتشره از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور میباشد.
با سلام همانطور که به درستی اشاره فرمودید بر اساس بند ۴.۱ پیوست ۴ فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه، هزینه تجهیز و برچیدن به تناسب پیشرفت ردیف های مربوط به تجهیز و برچیدن پرداخت می شود و ارتباطی با درصد پیشرفت فیزیکی یا ریالی پروژه ندارد. متاسفانه بسیاری از کارفرمایان به دلیل عدم آشنائی کامل با ضوابط بعضآ تصمیمات نادرستی می گیرند. البته احتمالا کارفرما با ضوابط قبلی فهارس بها که در آن نحوه پرداخت به صورت ۴۵% در ابتدا، ۴۵% متناسب با پیشرفت و ۱۰% با برچیدن کارگاه تعریف شده بود، آشنا بوده و ضوابط جدید را مطالعه ننموده اند. به هر صورت این شرکت جهت حل اینگونه اختلافات آماده همکاری می باشد.
با توجه به توضیحات فهرست بهاء و شرایط عمومی پیمان در مورد اینکه کارفرما باید منابع قرضه مورد نیاز پروژه را در اختیار پیمانکار قرار دهد و همچنین اگر در شرایط خصوصی پیمان نیز به صراحت قید شده باشد که تملک قرضه ها به عهده کارفرما است در صورتی که کارفرما قادر به تملک و تحویل منابع قرضه جهت تهیه مصالح سنگی به پیمانکار نباشد و پیمانکار مصالح سنگی مربوط به پروژه را از تولید کنندگان مصالح سنگی ( شن و ماسه ) و با نرخ آزاد خریداری و مصرف نماید ، روش پرداخت هزینه مازاد صرف شده از طرف کارفرما چگونه خواهد بود. با تشکر
با سلام با شرایطی که توصیف فرموده اید، قطعاً بایستی توافق جدیدی بین کارفرما و پیمانکار در خصوص محل و هزینه قرضه صورت گیرد.
با سلام . اگر مبلغ پروژه شامل یک کارگاه مرکزی در مرکز استان و چند کارگته اقماری در شهرستان ها باشد، و هر پروژه مبلغ خود و تجهیز مقطوع خود را دارد . در مدت پروژه کارفرما بودجه یک کارگاه اقماری رو در کارگاه مرکزی هزینه کرده . حالا سوال اینجاست که آیا با توجه به اینکه هزینه کارگاه مرکزی بیشتر از مبلغ اولیه شده تکلیف تجهیز کارگاه چی میشه ؟ ( مدت عملیات اجرایی کارگاه مرکزی افزایش یافته )
با سلام بر اساس تبصره پیوست ۵ فهارس بهای سازمان برنامه و بودجه، هزینه تجهیز کارگاه صرفاً در شرایطی قابل افزایش است که کار اضافی و جدید ایجاد شده در پیمان مستلزم تجهیز و برچیدن جدید باشد. در غیر اینصورت هزینه تجهیز و برچیدن مقطوع بوده و قابل افزایش نیست. ضمناً در مواردی که افزایش هزینه تجهیز و برچیدن مجاز باشد، این افزایش نمی تواند بیش از ۲۵% درصد مبلغ اولیه تجهیز و برچیدن باشد.
ممنون مهندس بسیار عالی و کاربردی بود
با سلام
در صورتی که مدت پیمان تمدید یابد و با فرض اینکه تمدید مدت پیمان ناشی از قصور پیمانکار نمیباشد(مجاز بودن تاخیرات) آیا مبلغ اولیه بابت تجهیز و برچیدن کارگاه افزایش می یابد؟ لطفا با اشاره به مواد و مستندات پاسخ را عنایت بفرمایید. با سپاس
با سلام با توجه به اینکه در فهرست بها مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه مقطوع می باشد، لذا افزایش مدت اولیه ارتباطی به مبلغ تجهیز و برچیدن ندارد. مبلغ تجهیز و برچیدن صرفاً در حالتی که کارهای جدیدی خارج از قرارداد اولیه به پیمانکار ابلاغ شود، آن هم در صورتیکه این کارهای جدید مستلزم تجهیز و برچیدن جدید باشد، قابل افزایش است. توجه بفرمائید که افزایش مدت اولیه به شرط مجاز بودن، بر روی عواملی نظیر تعدیل آحاد بها تاثیر مثبت خواهد داشت.
سلام
در صورتی که در یک مناقصه مبلغ اولیه ۱ میلیارد باشد ولی برای آن پروژه تخصیص ۲۵۰ میلیون باشد و رقم تجهیز به صورت مقطوع در اسناد پیمان اورده شود الان نحوه پرداخت تجهیز کارگاه چگونه خواهد بود.
سلام نحوه تخصیص اعتبار ارتباطی به نحوه پرداخت جزئیات قرارداد ندارد. تخصیص اعتبار پروژه از مسائل داخلی کارفرماست که ارتباطی با تعاملات پیمانکاران با کارفرما ندارد. وقتی که قرارداد منعقد می شود و کارفرما قرارداد را امضاء میکند، مکلف است به کلیه تعهدات قراردادی خود عمل کند. به عبارت دیگر در صورتیکه کارفرما اعتبار کافی برای انجام کار را نداشته باشد، بایستی از انعقاد قرارداد خودداری کند.
سلام و خسته نباشید
برای اولین بار به کارفرمایی برخوردیم که معتقده تجهیز کارگاه در ضریب منطقه ای و بالاسری ضرب نمیشه و فقط در ضریب پیمان ضرب میشود ..استناد میکنن به ” ضریب بالاسری و ضریب منطقهای،
به جمع مبلغ ردیف ها ضرب شده ، و هزینۀ تجهیز و برچیدن کارگاه ، به آن می اضافه شود، ” این بخش از ابتدای فهرست بهای ابیاری زهکشی که اگر قرار بود ضریب بالاسری و منطقه ای ضرب بشه اینجا نمیگفتن تجهیز کارگاه به ان اضافه میشود..لطفا استفساریه. نامه یا دستورالعملی که بتوان این شیوه چند ساله ی این اداره رو اصلاح کرد معرفی و راهنمایی کنید…با تشکر
با سلام متاسفانه اغلب کارفرمایان با بدیهیات برآوردی آشنا نیستند. به نظر میرسد مهمترین مرجع برای توجیه چنین کارفرمایانی، توضیحات فهرست بها است. چرا که وقتی فهرست بها می گوید به جمع برآورد ضرایب بالاسری، منطقه ای و طبقات اعمال می شود و سپس به این جمع تجهیز کارگاه اضافه می شود، یعنی اینکه ضریب تجهیز کارگاه پس از اعمال سایر ضرایب در برآورد اعمال می شود.
البته شما می توانید برآوردهائی که توسط شرکت های بزرگ و مهم انجام می شود را برای نمونه به کارفرمای خود نشان دهید. انشاءا.. مشکل حل می شود.
درود بر مهندس آقائی پور که با صبر و درایت خود به بهترین نحو ممکن پاسخگو هستند.
سلام و درود بر جناب مهندس میرزائی
شما لطف دارید.
سلام
میخواستم میدانم آیاهزینه تجهیز کارگاه به صورت مرحله ای به پیمانکار پرداخت می شود و از صورت وضعیت پیمانکار کسر میگردد؟به مانند پیش پرداخت جهت افزایش توان مالی پیمانکار است؟و مبلغ تعلق گرفته ۴٪ تا انتهای پروژه به کارفرما عودت می گردد؟
سلام و عرض ادب. در پاسخ به سوال جنابعالی، هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه همانطور که از نامش پیداست بابت هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه به پیمانکار پرداخت می شود و در هر صورت وضعیت متناسب با پیشرفت کار محاسبه و پرداخت می شود و هیچ شباهتی به پیش پرداخت و … ندارد و حق پیمانکار هست و به کارفرما عودت نمی شود.
با سلام و احترام
ضمن تشکر از پاسخ گویی حضرتعالی به کلیه سوالات با سعه صدر
کارفرما قصد خرید ساختمانهای تجهیز کارگاه را دارد. اما اصرار دارد که هزینه تجهیز کارگاه (با نرخ بروز شده) و هزینه برچیدن کارگاه می بایست از قیمت کل برآورد کارشناسی کسر گردد. لطفا راهنمایی کنید.
با سلام در این خصوص قیمت فروش تجهیز کارگاه به کارفرما فقط با توافق طرفین و بر اساس نرخ اسقاطی ساختمانها و تجهیزات تعیین می شود. ضمناً در صورتیکه برچیدن کارگاه انجام نشده باشد، کارفرما می تواند حین خرید، هزینه برچیدن کارگاه را که اصولاً ۱۰ درصد کل هزینه تجهیز و برچیدن می باشد، از کل مبلغ کسر کند. در هر صورت کارفرما نمی تواند پیمانکار را مجبور به فروش ساختمانها و تجهیزات تجهیز کارگاه کند و پیمانکار در این مساله کاملا مختار است.
باسلام و احترام
ردیف۴۲۰۸۰۱(تامین ایاب و ذهاب کارگاه)،چه تعریفی داشته و شامل چه پیمان هائی میشود؟
تأمین ایاب و ذهاب شامل هزینه کرایه وسایل نفلیه جهت رفت و آمد پرسنل پیمانکار به کارگاه است و شامل همه پیمان ها می شود.
سلام
پس از ابلاغ خاتمه پیمان طبق ماده ۴۸ ، ایا کارفرما باید ضریب بالاسری را به مبلغ توافق شده فروش تجهیز کارگاه اعمال نماید؟
با سلام مبلغ فروش ساختمانها و تجهیزات مربوط به تجهیز کارگاه بر اساس ارزش اسقاطی تعیین می شود و کاملا توافقی است و نیازی به ضرایب مشخصی ندارد. برای تعیین قیمت توافقی بهتر است از نظرات کارشناس رسمی در این خصوص استعلام شود.
سلام خسته نباشین
اگر جهت دفاتر و تجهیزکارگاه از کانکس استفاده شود پس از اتمام پروژه کانکس ها متعلق به پیمانکار یا کارفرما است
با سلام اصولا کانکس های تجهیز کارگاه پس از اتمام کار متعلق به پیمانکار است. ولی کارفرما می تواند با انجام توافق، کانکس ها را از پیمانکار خریداری کند.
سلام آقای مهندس لطفا درمورد حداقل درصد ممکن برای هزینه تجهیز کارگاه توضیح بفرمایید آیا مثلا منظور نمودن مثلا ۲ درصد برای تجهیز کارگاه ممکن است یا حتما باید ۴ درصد (در ابنیه)ملحوظ شود؟
با سلام حداکثر مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه بر اساس توضیحات بند ۲-۱۷ پیوست ۴ فهرست بها، به ۴% مبلغ برآورد هزینه اجرای کار محدود میشود. (البته به استثنای تعدادی از ردیف های ارائه شده در پیوست ۴). لیکن مبلغ تجهیز و برچیدن حداقلی نداشته و در صورتیکه کارفرما نمیخواهد ۴% مذکور را در برآورد لحاظ نماید، بهتر است با استفاده از ردیف های ارائه شده در پیوست ۴ و استخراج قیمت برای آنها، مبلغ تجهیز و برچیدن را محاسبه نماید. البته اصولا کارفرمایان برای اینکه دردسر های تعیین ردیف ها و استخراج قیمت را متحمل نشوند، از سقف ۴% ارائه شده در فهرست بها استفاده میکنند.
با سلام
آیا در تجهیز کارگاه رشته شبکه فاضلاب ۴درصد کل مبلغ قرارداد را درنظر می گیریم یا فصول خرید مصالح را کسر می کنیم؟
با تشکر
با سلام بر اساس توضیحات پیوست ۴ فهرست بها به شرح زیر:
“۲ ۱۷ ۱ کارهای مربوط به فهرست های پایه رشته ابنیه، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، راه، راه آهن و باند فرودگاه، راهداری، آبرسانی روستایی، آبخیزداری و منابع طبیعی، خطو ط انتقال آب، شبکه توزیع آب و شبکه جمع آوری فاضلاب به میزان ۴ درصد مبلغ برآورد هزینه اجرای کار بدون هزینه های تجهیز و برچیدن کارگاه .”
بایستی حاصل جمع همه ردیف های برآورد را بدست آورده و پس از اعمال ضرایب دیگر (از جمله بالاسری، منطقه ای، طبقات و …) ۰.۰۴ مقدار حاصل را به عنوان مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن کارگاه در نظر گرفت. لذا نیازی کاهش فصول مربوط به خرید نیست.
با سلام و احترام
درخصوص تجهیزکارگاه با توجه به منظور نمودن ردیف خرید تجهیزات اداری نظیر کامپیوتر در ردیفهای تجهیزکارگاه آیا پس از اتمام پروژه مالکیت لوازم و تجهیزات نظیر کامپیوتر به کارفرما انتقال می یابد یا متعلق به پیمانکار خواهد بود و بصورت موقت می باشد.
با سلام مالکیت تمامی وسایل و امکانات تجهیز کارگاه با پیمانکار است و فقط در صورتیکه که کارفرما بخواهد می تواند در انتهای کار ضمن توافق با پیمانکار امکانات مذکور را از پیمانکار خریداری کند. در غیر اینصورت تمامی این تجهیزات متعلق به پیمانکار است.
با سلام و عرض ادب. آقای مهندس در قراردادهای سرجمع پس از تجهیز اولیه کارگاه، کارفرما موظف به پرداخت چند درصد از تجهیز کارگاه میباشد؟ به غیر از تجهیز اولیه کارگاه هیچ یک از عملیات ساختار شکست انجام نشده.
سلام در قراردادهای سرجمع (مبلغ مقطوع) هرگونه پرداختی بایستی بر اساس ساختار شکست کار توافقی صورت پذیرد. اما عرف رایج این است که ۴۵% مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن پس از تجهیزکارگاه و شروع کار به پیمانکار پرداخت شود.
باسلام خدمت جناب آقای مهندس آقائی پور…
در موافقتنامه پیمان در خصوص مبلغ تجهیزکارگاه نوشته شده :
“مبلغ تجهیزکارگاه ۴درصد و حداکثر تا سقف برآورد منضم به پیمان”
در برآورد اولیه و منضم به اسناد مناقصه مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه ۲۰۰ میلیون تومان درج شده است، آیا سقف پرداختی تجهیزکارگاه به پیمانکار با توجه به عبارت درج شده فوق در موافقتنامه همان ۲۰۰ میلیون تومان است یا بایستی با احتساب ضریب پیمان (پیشنهادی پیمانکار برابر ۱/۷۰ هست) مبلغ تجهیز و برچیدن به مبلغ ۳۴۰ میلیون پس از اتمام کار و در صورت وضعیت قطعی به پیمانکار پرداخت شود؟
باتشکر
سلام و عرض ادب
برداشت اینجانب این است که مبلغ تجهیز و برچیدن به صورت مقطوع و ۲۰۰ میلیون تومان قید شده است. لیکن به این نکته هم توجه فرمائید که اضولا ضریب پیمان (ضریب پشینهادی پیمانکار) به همه اجزاء پیمان (از جمله مبلغ مقطوع تجهیز و برچیدن) تعلق میگیرد. مگر اینکه در اسناد پیمان به صراحت قید شود که به مبلغ تجهیز و برچیدن ضریب پیمان تعلق نمی گیرد که البته خیلی بعید است.
به این ترتیب بایستی مشخص کنید که ۴ درصد مبلغ برآورد چقدر میشود؟ ممکن است ۴% مبلغ برآورد (البته با اعمال سایر ضرایب) ۴۰۰ میلیون تومان شود و از سقف ۳۴۰ میلیون تومان تجاوز نماید. که در آنصرت همان ۳۴۰ میلیون تومان ملاک پرداخت تجهیز و برچیدن خواهد بود.
سلام و احترام
چرا هزینه های تجهیز کارگاه در ضریب بالاسری ضرب نشده و مقطوع در نظر گرفته میشود؟ مگر نه آنکه از هزینه های تجهیز در صورت وضعیت مشابه سایر بخشهای فهرست بهایی ان، کسورات قانونی کسر شده و سپس مبنای پرداخت قرار میگیرد؟
هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه، درصدی از هزینه کل عملیات اجرائی پیمان است که ضریب بالاسری نیز جزئی از آن است.
با سلام و وقت بخیر خدمت آقای مهندس آقایی پور بزرگوار. آقای مهندس برای درصد بندی تجهیزکارگاه که فرمودین ۴۵ درصد کل مبلغ تجهیز و برچبدن در ابتدای کار و با شروع کار قابل پرداخت است. ۴۵ درصد مابقی متناسب با پیشرفت کار و مابقی (یعنی ۱۰ درصد) با برچیدن کارگاه : آیا برای فهارس بهای بعد سال ۸۸ هم مدرکی وجود دارد؟
سلام و عرض ادب در فهارس بهای نفت همچنان چنین تعریفی برای پرداخت مبلغ تجهیز و برچیدن کارگاه وجود دارد و بعضی از کارفرمایان به آن استناد میکنند.